Jinej svět je webový portál a program organizace Klára pomáhá z.s. (pomoc pečujícím a pozůstalým). Jsme tady pro tebe pokud máš 6 až 26 let, někdo ti zemřel a nebo máš kamaráda, někoho z rodiny nebo jiného blízkého člověka, komu někdo umřel a ty jim chceš porozumět nebo jim pomoct s truchlením.

 

NAŠE POMOC

Když někomu zemře blízký člověk, nic není jako dřív. Truchlící jakoby se najednou ocitl v "Jiném světě". Ćasto se cítí osamělý a izolovaný. Má dojem, že ho ostatní nechápou, nevnímají. Připadá si prostě jiný - jiný než dřív, jiný než ostatní, jiné se zdají věci kolem, jiné je chování lidí.

Komu pomáháme

DĚTEM A MLADÝM LIDEM OD 6 DO 26 LET

Zemřel ti někdo blízký a ty se najednou cítíš jakoby v „jiném světě“? Připadáš si opuštěně, plný/á emocí, se kterými si nevíš rady? Máš pocit, že ti druzí neposkytují oporu, kterou potřebuješ? Čekají od tebe ostatní něco, co necítíš? Nemůžeš o tom s nikým mluvit, protože se bojíš, že by tě nikdo nepochopil?

Jsme tady pro tebe! Jsme připraveni ti pomoct projít tímto obdobím. Časem, kdy ti někdo umřel. Ať už ti zemřel někdo z rodičů, sourozenec, kamarád nebo kamarádka, tvůj kluk nebo holka, domácí zvíře. Uznáváme jedinečnost každého člověka, pracujeme i s lidmi z různých menšin (LGBT+, národnostní menšiny, lidé s handicapy).

RODINÁM A BLÍZKÝM

Nevíte, jak reagovat na zármutek vašeho dítěte, kamaráda nebo kamarádky, partnera? Jak jim být ve chvílích truchlení oporou? Jak zvládat vlastní emoce a jít dál? Napište nám do poradny (help@jinejsvet.cz), rádi vám pomůžeme.

PRACOVNÍKŮM S DĚTMI A MLADÝMI LIDMI

Jste učitel/ka, pěstoun/ka, vedoucí skautského oddílu, kdokoliv, kdo pracuje s dětmi a mladými lidmi a řeší situaci, kdy někomu z vašich svěřenců zemřela blízká osoba nebo truchlí pro zvíře, které měl hodně rád? Rádi byste pro pracovníky své organizace uspořádali seminář na téma truchlení dětí a mladých lidí a dozvěděli se více o programu Jinej svět a organizaci Klára pomáhá z.s., která ho zastřešuje? Ozvěte se nám, domluvíme s vámi další podporu. Kontakty na nás naleznete zde.


Jak pomáháme

POMOC ONLINE

Web je bezpečný prostor pro truchlící děti a mladé lidi. Najdeš tady aktivity, které ti pomůžou uvolnit pocity. Můžeš je využít a pracovat s nimi jen pro sebe, nebo pak výsledky sdílet s druhými.

Poradna: Pokud si budeš potřebovat s někým popovídat, poradit se, můžeš nás po zaregistrování kontaktovat pomocí poradny a my ti v rámci našich i tvých možností a potřeb budeme odpovídat.

Knihovna: Tady najdeš další informace. Rozdělili jsme je pro přehlednost do 3 oddílů: pro děti, pro dospělé a pro odborníky.

Kontakty pro případ krizové situace: Pokud potřebuješ pomoc akutně a cítíš, že nemůžeš čekat na naši emailovou odpověď, volej (+420) 731 631 517.

Kontakty na spolupracující organizace. Nikdo nemůže zvládat všechno. Proto vytváříme síť z dalších organizací. Spolupracujeme, vyměňujeme si informace, pomáháme si.

POMOC OFFLINE

Osobní setkání v Poradně pro pozůstalé Maják organizace Klára pomáhá z.s. Jsi z Brna a okolí? Můžeš si s námi domluvit schůzku i v naší poradně na třídě Kapitána Jaroše 1922/3 v Brně nebo po předchozí domluvě v jiném prostředí (např. ve sportovním klubu).

Svépomocné skupiny. Někdy pomůže, když se člověk setká s někým, kdo má podobnou zkušenost. Skupiny moderují odborní poradci a poradkyně pro pozůstalé.

Semináře pro odborníky (školy, zdravotnická zařízení, sociální služby, samosprávu atd.)

Spolupráce s médii. Snažíme se dát vědět o webu a aktivitách programu Jinej svět co nejširšímu okruhu lidí. Pokud jste z novin, rozhlasu, televize, webových portálů a chtěli byste nám s tím pomoct, dejte nám prosím vědět: (+420) 731 631 517 nebo info@jinejsvet.cz.

Jinej svět